MVO

MVO
MVO
MVO

Milieu en Energie

We zijn heel bewust in onze omgang met energie. Zo hebben wij in 2020 totaal 488 zonnepanelen laten leggen boven op ons bedrijfspand. Ons stroomverbruik is ongeveer 160.000 kW per jaar en wij wekken deze energie compleet zelf op doormiddel van de panelen bovenop ons dak. Hierdoor zullen wij nog bewuster omgaan met het energieverbruik en zetten ook wij een 'klein' stapje richting een duurzame wereld ! Wij als Hurricane zijn hier erg blij mee dus laat de zon maar schijnen. Wij maken verder gebruik energiezuinige apparaten, laten wij verlichting niet onnodig branden, aan het einde van de werkdag gaat alle apparatuur en verlichting uit! Dus niet stand-by. We hebben ons volledige kantoor en showroom voorzien van LED verlichting. Ons bedrijfspand is voorzien van warmte werend glas en voorzien van uitstekende isolatie, om verlies van gebruikte energie te verminderen. Het spreekt voor zich dat wij gebruik maken van groene energie.

We scheiden ons afval, uiteraard is dit bij ons vooral papier, karton en plastic. Onze kartonnen dozen zijn allemaal van gerecycled papier en plakken we dicht met papieren plakband. Wij beschikken over een recycling systeem wat het gebruik van chemicaliën tot een minimum beperkt. We versturen vrijwel geen papieren brochures meer, maar bieden onze klanten de mogelijkheid om onze collectie online te bekijken en voor degene die toch nog graag door een catalogus bladert hebben we de brochures online gepubliceerd. We letten op ons print gedrag, en moedigen ook degene waarmee we contact hebben aan om bewust met het papier om te gaan. Doordat wij onze gehele collectie en brochures online hebben gepubliceerd hebben wij in 2014 een besparing weten te realiseren van ongeveer 80% op de door ons uitgebrachte brochures. Uiteraard is de doelstelling dit verder terug te brengen. Naast de besparing op papier, is hier natuurlijk ook bespaard op de belasting van het milieu door bijvoorbeeld het transport van deze brochures.

Ons wagenpark bestaat uit energiezuinige auto's, de auto's hebben een zogenaamd A label, uiteraard levert dit ons een besparing op door bijvoorbeeld een verlaagd Brandstof verbruik, maar nog veel belangrijker de uitstoot van schadelijke stoffen word tot een minimum beperkt en dus beter voor het milieu. Om de plaatselijke economie te bevorderen wordt ons wagenpark ook bewust aangekocht en onderhouden door een locale dealer.

Voor zover dit mogelijk is wonen onze medewerkers dicht in buurt. Dit is goed voor de plaatselijke economie maar hiermee verminderen we bijvoorbeeld ook het gebruik van de auto. Indien onze mensen met de auto komen stimuleren wij hen om zoveel mogelijk te carpoolen. We bieden de mogelijkheid tot flexibele werktijden om hiermee bijvoorbeeld files te verminderen en reistijden te verkorten.


Veiligheid

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Door een veilige werkomgeving te creëren voor onze medewerkers willen wij hun gezondheid op zowel de korte als de lange termijn waarborgen. Hier is dan ook bij de aanschaf van onze apparatuur  rekening mee gehouden. Daar waar mogelijk is onze apparatuur beveiligd tegen onjuiste of onbedoelde handelingen waarbij de veiligheid van onze medewerkers in het geding zou kunnen. Daarnaast hebben onze medewerkers de instructies en, indien nodig, cursussen gekregen om de apparatuur optimaal te gebruiken, zowel qua productiviteit als qua veiligheid en werkcomfort. Ook hebben onze medewerkers voldoende kennis omtrent het gebruik van PBM's (persoonlijke beschermingsmiddelen) om hen te beschermen bij handelingen die risico's met zich meebrengen. 


Keurmerken en certificeringen

Wij als Hurricane bedrijfskleding zitten er kort op dat alle kleding die wij leveren ook daadwerkelijk de juiste keurmerken hebben en alles op de eerlijke en normale manier is en word geproduceerd.
Deze keurmerken en certificeringen hebben wij allemaal netjes bij elk artikel toegevoegd zodat de klant kan zien dat alles volgens de normale manier word geproduceerd en geproduceerd met de juiste textiel. 
Neem als voorbeeld aan de Fair Wear foundation dit erop ziet dat alle kleding volgens de regels word geproduceerd, veilige werkomstandigheden in de fabrieken en dat alle medewerken volgends de normale manier worden betaald. 
Of de Oeko-Tex certificering die ervoor zorgt dat men blijft ontwikkelen met vernieuwende testmethoden en grenswaarden voor de textiel- en leerindustrie, zo zorgen ze voor blijvende innovatie aan de ontwikkeling van hoogwaardig producten die ondersteunen naar een duurzame toekomst. 
Zo is ieder eigen merk bij ons op de website aangesloten bij verschillende instellingen of foundations en voldoet ook ieder artikel aan de juiste keurmerk dat ook wij dit met vertrouwen kunnen uitleveren aan onze klant. 


Ethisch verantwoorde productie

Al onze leveranciers leveren hun artikelen onder een zogenaamde Code of Conduct.  Hierin verklaren zij geen gebruik te maken van kinderarbeid, dat hun medewerkers een eerlijk salaris krijgen voor de werkzaamheden die zij verrichten, dat zij een schone en veilige werkomgeving faciliteren voor hun werknemers en dat, waar nodig, hun werknemers scholing en zorg kunnen krijgen. Door deze Code of Conduct kunnen wij erop vertrouwen dat de artikelen uit ons assortiment op een ethisch verantwoorde manier zijn geproduceerd. 


Diversiteit

Binnen ons personeelsbestand vindt u mensen met verschillende nationaliteiten en opleidingsniveaus. Op die manier proberen wij de diversiteit bij ons op de werkvloer te stimuleren. 


Sponsoring

Hurricane is sponsor van plaatselijke verenigingen, basisscholen en evenementen. Voorbeelden hiervan zijn de Utrecht marathon, plaatselijke voetbalvereniging SCH'44 en Openbare Basisschool de Fontein. Ook vrijwilligersorganisaties zoals de plaatselijke brandweer worden gesponsord door Hurricane. 


Charitatieve instellingen

Veel van onze klanten zijn charitatieve instellingen. Wij dragen hen een warm hart toe en als blijk van waardering kunnen deze instellingen bij ons geregeld in aanmerking komen voor bepaalde gunstige aankoopvoorwaarden. 


Stages

Wij delen graag onze kennis op het gebied van bedrijfskleding door aanstormend talent te laten zien hoe wij te werk gaan.  Van tijd tot tijd bieden wij dan ook de mogelijkheid tot het lopen van een stage bij ons. 

Contact
  • Openingstijden
  • Maandag t/m donderdag
  • 08:30 - 17.30 uur
  • Vrijdag
  • 08:30 - 16.00 uur
Hurricane Bedrijfskleding © 2013 - 2024 Privacy Policy Leveringsvoorwaarden Contact